Bestil din tid i dag på 66 16 07 07 eller info@sundheds-huset.dk

Kiropraktorerne Sanne Løbner, Lærke Stylsvig Madsen og Line Dyrløv undersøger og behandler børn.

En tur til en kiropraktor med forstand på dit barns udvikling og motorik kan betyde en verden til forskel for dit barns udvikling og glæde ved at udforske verden. Besøget hos kiropraktoren vil indebære en snak omkring dit barns trivsel, din graviditet og fødsel, en grundig undersøgelse og eventuel behandling tilpasset dit barn. I vil som forældre få gode råd og øvelser, som I kan bruge derhjemme sammen med barnet.

Hvilke symptomer bør I være opmærksomme på hos spædbarnet?

 

Bagsidedominans, stramt tungebånd, stramt læbebånd, refluks og silent refluks?

Alle disse ord er alle nogle der beskriver tilstande vi ofte ser i klinikken.
Bagsidedominans betyder at baby er for stærk i muskelkæden på bagsiden af kroppen - symptomerne herpå er mange.
Stramt tungebånd læbebånd og/eller kindbånd er noget der har været stigende fokus på de seneste år. Symptomerne kan være meget overlappende i tilfælde hvor baby eksemplvis har svært ved at spise enten ved brystet eller af flasken. Skyldes besværet da stramt tungebånd eller læbebånd, låste led eller kæber, eller flere af tingene. Det er vi rigtig gode til at være med til at vurdere og behandle. Uanset om baby ender med at skulle have et af båndene løsnet er det en god ide at få løsnet led og muskler omkring nakke og kæber.
Refluks er betegnelse for meget gylp, det kan være smertefuldt eller ikke. I mange tilfælde er der spændinger i babys lille krop, der kan have negativ betydning for den udtalte gylp. Der er ofte god effekt af behandling i samspil med små øvelser hjemme og fokus på håndtering af din baby.
Silent refluks betyder at maveindholdet kører op og ned, men ikke kommer ud. Det kan igen være generende for din baby.

Det er ikke kun babyer, der kan have brug for eller gavn af kiropraktisk behandling. Inden for det første år af barnets liv sker der enormt meget rent fysisk, men den motoriske udvikling fortsætter hele vejen igennem børnehaven og skolen, og det kan være en vanskeligt eller skuffende for barnet, hvis det har svært ved fx at klatre i træer, løbe på løbehjul som kammeraterne eller er plaget af hovedpine. Kiropraktoren har god erfaring med at hjælpe børn, som fx har svært ved at gå på trapper, holde balancen på løbecyklen eller løber skævt eller pudsigt. Er du i tvivl om, om kiropraktoren mener, det vil være relevant at se på dit barn, så kontakt os endelig for en uforpligtende snak. 

Hvilke symptomer bør I være opmærksomme på hos det større barn?