Hvad er favoritside

Favotitside hos baby betyder, at hun/han foretrækker at dreje hovedet til den ene side.  

Årsager til favoritside

Favoritside kan opstå under graviditeten som en følge af den måde baby har ligget på i maven eller fra fødslen som måske har givet ekstra pres eller stræk på babys nakke. Nogle gange kan en favoritside også forværres af dårlige vaner. Dvs. hvis man atid bærer baby på den samme arm, giver flaske påden samme arm og glemmer at dreje hovedet skiftevis til højre og venstre hver gang baby skal sove. 

Sådan tjekker du om din baby har favoritside

Du kan prøve at lægge mærke til, om din baby kigger lige meget til begge sider. Hvis din baby har en favoritside, vil barnet altid vælge at dreje hovedet til den samme side, når det ligger på ryggen eller maven. Baby skal kunne dreje hovedet så meget til hver side, at kinden kan ligge fladt i underlaget til begge sider uden at skuldrene eller kroppen drejer med og laver "banan-form". 

Hvad kan du selv gøre?

For at undgå skævt baghoved og sikre baby en god og sund start på livet, er det derfor vigtigt, at du reagerer så hurtigt som muligt. Hvis du oplever dit barn har favoritside, er det vigtigt, at du prøver at stimulere barnet mest muligt til den dårlige side og prøver at lægge barnet mest muligt på denne side i en periode, indtil det har udlignet sig, og barnet kigger frit til begge sider. Hvis ikke du kan få barnet til at dreje hovedet, eller hvis kroppen følger med i "banan-form" eller svajer bagud i flitsbue, har dit barn sandsynligvis brug for behandling for at komme videre. 

Mulige konsekvenser af favoritside kan være

  • Udvikling af skævt baghoved
  • Problemer med at amme til det ene bryst
  • Søvnproblemer
  • Gråd og generel utilpashed
  • Motoriske ufordringer bl.a. modvilje til at ligge på maven
  • Spændinger i hele kroppen der kan give "banan-form"

Kiropraktisk behandling af favoritside

Kiropraktoren vil undersøge dit barn for spændinger og låsninger i led og muskler i nakke og ryg. Du vil også altid få gode råd og vejledning til bæreteknikker og øvelser, som skal laves hjemme for at få det bedste resultat. 

Ring på tlf.nr. 66160707 for at booke en tid hos en kiropraktor.