Fod- og ankelsmerter

Ondt i foden eller anklen

 

Oplever du fod og ankelsmerter så kan disse symtomer fra fødderne have mange årsager, bl.a. forstuvninger, ledlåsninger, slidgigt, hælspore, nedsunken forfod eller platfodethed.

Hvorfor har jeg ondt i foden?

Forstuvninger er en hyppig årsag til ankelsmerter, typisk forårsaget af, at man vrikker om på foden og forstrækker ankelleddet, ledbånd og musklerne på ydersiden af anklen. Dette resulterer i en akut smerte og hævelse af anklen. Det kan behandles med is samt hvile med foden oppe og evt. en stram forbinding.

Efter den akutte smerte er overstået vil der ofte være en ringere funktion af anklen og smerter i leddet. Kiropraktisk behandling i form af ledmobiliserende teknikker, specifikke øvelser, råd og vejledning kan hjælpe med, at genoprette det normale funktionsniveau af anklen.

Oplever man gentagne forstuvninger skyldes det ofte, at muskler og ledbånd omkring anklen ikke fungere optimalt, og det kan derfor være nødvendigt med behandling og øvelser for at bryde dette mønster.

Ved fod og ankelsmerter kan der opstå kompensatoriske smerter ofte lokaliseret til underben, læg, knæ eller længere oppe ved hoften og lænden.

Behandling af fod- og ankelsmerter

Ved nedsunken forfod og platfodethed kan ledmobiliserende behandling kombineret med øvelser og råd om fodtøj, samt eventuelle indlæg afhjælpe smerterne og genoprette normal funktionsniveau af fodens led.

Book allerede din tid nu hos Sundheds-husets kiropraktorer i Odense NV på 66160707 eller book online her: ONLINE BOOKING