Hold i ryggen

Hvad er hold i ryggen?

Hold i ryggen er en betegnelse for akut opståede rygsmerter, hvor man oplever nedsat funktion og/eller smerter i bestemte bevægelser.

Har man ondt i brystryggen kan smerterne fra muskler og led trække mod skulderbladet eller frem mod brystet, hvorved det kan være svært at trække vejret dybt.

Har man ondt i lænden kan smerterne trække ned i balden/balderne samt ned i benet. Man kan have problemer med at bukke sig forover, sidde i længere tid, smerter ved at rejse sig fra siddende til stående samt ved at løft.

Hvorfor får man hold i ryggen?

Et hold i ryggen opstår ofte ved en simpel bevægelse evt. kombineret med et uheldigt løft. Der er dog sjældent, at det udelukkende er denne belastning der udløser problemet, men snarere at ryggens funktion har været nedsat i en længere periode uden at det har været til gene.

Symtomerne kan skyldes irriterede og hævede led kombineret med muskelspændinger i området. Dog kan det ofte være vanskeligt eller umuligt at sige, hvad det helt præcis er, der giver besværet. Selv med avancerede undersøgelsesmetoder, fx skanning, kan man langt fra altid sige med sikkerhed, hvad den bagvedliggende årsag er. Ryggen består af mange komplekse strukturer, som alle i princippet kan overbelastes, gå i stykker og hermed gøre ondt.

Behandlingen af hold i ryggen

Behandlingen vil være manipulation- og muskelteknikker kombineret med øvelser i det omfang det er muligt, samt brug af is og evt. brug af antiinflammatorisk medicin. Book allerede nu din tid hos en af Sundheds-husets kiropraktorer på tlf. 66160707 eller online hér: ONLINE BOOKING