”Vokseværk” er lidt en paraplybetegnelse for smerter, man ikke rigtig ved, hvor stammer fra. Der er ikke fundet nogen sammenhæng mellem smerterne og barnets vækst, hvilket gør navnet noget misvisende. Videnskabeligt har man heller ikke kunne finde en enkelt årsag til disse smerter, men det er nok også spørgsmålet – om der skal ledes efter én årsag? "Vokseværk” er en eksklusionsdiagnose – man skal altså udelukke alle andre forklaringer på, at barnet har ondt.

Symptomer på vokseværk

Hvis dit barn lider af ”vokseværk” vil du typisk opleve at:

• Barnet har smerter – typisk i benene på lår eller i lægge
• Smerterne kommer oftest sen eftermiddag, aften eller nat og er væk igen om morgenen
• Smerterne opstår pludseligt uden at give andre symptomer
• Smerterne kommer ofte efter en dag med meget fysisk aktivitet
• Barnet vil ofte gerne have massage, hvorimod ved alvorligere årsager hvor barnet ikke kan lide at blive rørt på de smertende steder.

Kan kiropraktik afhjælpe gener ved vokseværk?

Kiropraktik er en sikker og effektiv behandling til smerter i bevægeapparatet, og "vokseværk" er ingen undtagelse! Fejlstillinger og låsninger i barnets bækken, rygsøjle og benenes led kan give barnet samme smerter, og hvis dit barn er låst, vil kiropraktik kunne hjælpe. Smerterne ved "vokseværk" forsvinder med tiden, men det gør årsagen ikke nødvendigvis. Vi ved i dag, at rygsmerter hos voksne ofte starter allerede i bardommen, og derfor bør eventuelle fejlstillinger behandles, således at disse ikke ”vokser med barnet” og giver anledning til stivhed og smerter senere i livet. 

Der kan også være en sammenhæng mellem"vokseværk" og vitamin- og mineralmangel hos dit barn og muligvis andre ernæringsmæssige problematikker.

I alle tilfælde bør du altid tage dit barns smerter alvorligt. Det kiropraktiske team i Sundheds-huset står altid klar med råd og vejledning i forhold til barnets udfordringer, så ring til os, hvis dit barn udviser nogle af de nævnte symptomer.

 

Bestil din tid i dag på 66 16 07 07 eller info@sundheds-huset.dk