Genvind dit funktionsniveau via målrettet fysioterapi

v/ fysioterapeut Charlotte Ebsen, charlotte@sundheds-huset.dk
Bestil din tid i dag på 49405830 eller via vores online booking

Smerter i kroppens led og muskler skyldes ofte en ubalance i kroppens muskelsystem. Nogle muskler kan være for aktive og stramme, mens andre kan være for svage. Hvis musklerne omkring et led ikke arbejder som de skal, kan det over tid, skabe en dårlig kropsholdning. Det kan desuden medføre at musklerne ikke kan leve op til de krav som leddet stiller, når vi bevæger os og dermed styres leddet ikke optimalt - leddet mangler stabilitet. En problematik som denne kan medføre smerter fra både muskler og led.

De fleste af os kæmper med dårlig kropsholdning i en eller anden grad. For mange begynder det at gå i den forkerte retning allerede når vi rammer skolebænken. Ved denne tid sker der et markant skifte i vores aktivitetsniveau. Igennem hele livet sidder vi utrolig meget - i skolen/på arbejde, i bilen/toget/bussen og også derhjemme. Og den dårlige "nyhed" er, at kroppen ikke er designet til at sidde. Tænk på et lille barn, som lige har lært at sidde. Barnet sidder rank og fint - der er balance i muskelsystemet. Senere, når barnet begynder at sidde og runde i ryggen, så vil det sagtens kunne rette sig op, når vi beder om det, men på et tidspunkt begynder det at knibe og hos mange voksne bliver det umuligt. Dette skyldes flere ting, bl.a. at muskler og bindevæv nogle steder bliver for stift - elastikken bliver simpelthen for stram. Desuden bliver ryggens muskler med tiden for slappe - de er ikke vant til at arbejde.
Der kan gå mange år inden ovenstående giver symptomer. Måske er første tegn en skade i låret i forbindelse med sport. Nogle muskler i benene kan nemlig også blive for korte på baggrund af ovenstående. Måske er det ondt i ryggen i forbindelse med havearbejde lørdag formiddag. Ikke nødvendigvis fordi havearbejdet lørdag formiddag i sig selv var en dum idé, men fordi at det lige præcis var det, som fik bægeret til at løbe over efter 3, 5, 10 eller 30 år med forkert kropsholdning.

Derfor er det vigtigt at fysioterapeuten ikke kun kigger på den specifikke skade, men kigger på kroppen i sammenhæng med skaden. Fysioterapeuten er uddannet til at analysere kroppens holdning og bevægemønstre og se afvigelser fra det normale og det er via et samarbejde mellem patient og fysioterapeut, at denne ubalance kan ændres.
Derfor bliver patienten som oftest en aktiv deltager i behandlingsforløbet, hvor hjemmeøvelser supplerer fysioterapeutens behandling.

Hvad kan jeg hjælpe dig med?

Jeg kan hjælpe dig med mange akutte og kroniske lidelser i bevægeapparatet som fx. giver følgende symptomer:

 • Akutte opståede smerter i lænden, evt. med udstråling ud i balden og/eller ned i benet
 • Kroniske ryg- og nakkesmerter
 • Skuldersmerter
 • Migræne og spændingshovedpine
 • Bækkensmerter
 • Ondt i knæene
 • Ondt i hofterne
 • Manglende bevægelse i et eller flere led
 • Nedsat muskelstyrke
 • Genoptræning efter operation eller eks. fraktur
 • Genoptræning efter fødsel
 • Nedsat balance
 • Dårlig gangfunktion

Hvordan foregår behandlingen?

Den første konsultation indebærer altid en grundig undersøgelse. Her er målet at finde frem til årsagen til problematikken, at få lavet en plan for behandlingen og at få igangsat denne plan. Planen vil som oftest bestå af øvelser og vejledning evt i kombination med mobilisering, akupunktur og/eller bløddelsbehandling (massage).

Tværfagligt samarbejde i Sundheds-huset

I sundhedshuset er der et tæt samarbejde mellem kiropraktorerne og fysioterapeuten. Det vil i nogle tilfælde give god mening, at behandlingsforløbet bliver en kombination af de to behandlingsformer. Dette kan enten være i form af, at de to behandlingsformer komplimenterer hinanden undervejs i behandlingsforløbet eller at kiropraktorforløbet efterfølges af træning hos fysioterapeuten for at stabilisere tilstanden, så tilbagefald undgås.

Hvad koster fysioterapi?

Du kan se alle vores priser her.

 

 

Ydernummer/overenskomst med den offentlige sygesikring og har jeg brug for en henvisning?

Fysioterapeuten har ikke noget ydernummer. Dvs. at du ikke kan få tilskud via den offentlige sygesikring. Er du medlem af Sygeforsikring Danmark kan du få tilskud herfra.
Mange sundhedsforsikringer dækker behandlingen helt eller delvist. Undersøg selv, hvordan dit forsikringsselskab forholder sig til at fysioterapeuten ikke har et ydernummer. Hvis du samtidig er medlem af Sygeforsikring Danmark, vil det ofte dreje sig om egenbetaling på ca. 30 kr, når tilskuddet er fratrukket. 

Da fysioterapeuten ikke har overenskomst med den offentlige sygesikring behøver du ikke en lægehenvisning til fysioterapi. Desuden har vi ofte kort ventetid og du vil derfor kunne komme i gang med behandlingen tidligere. Hvis det drejer sig om en akut opstået problematik, vil det at komme tidligt i gang ofte betyde at forløbet bliver kortere og dermed at antallet af behandlinger bliver færre.

Mens du er i behandling hos vores fysioterapeut må du låne de træningsredskaber du har brug for at kunne udføre eventuelle øvelser. Det drejer sig eks. om bolde eller elastikker. Desuden tager vores fysioterapeut ikke et gebyr for akupunktur eller optapening, hvilket de fleste klinikker gør.