Forskning viser at børn og unge også kan have ondt i ryg og hoved præcis som vi voksne kan. Måske er vi ikke så tilbøjelige som voksne til at tænke at det kan være behandlingskrævende for børnene. Men som kiropraktor ser jeg ugentlig mange børn, som jeg hjælper med eksempelvis hovedpine eller rygsmerter. Derudover kan børn ofte opleve smerter i ankler, knæ eller hofter i forbindelse med sport. Og det er også problemstillinger vi, som kiropraktorer, kan tage mig af.  

Eksempelvis kan fodboldspillere ofte have ondt i hæle når de træner på de hårde kunstbaner. Gymnaster eller dansere i ryggen, når de kommer meget i yderstillinger. Problemstillingerne kan være mange, og jo mere optimalt vi kan få kroppen og ryggens led til at fungere, jo mindre sandsynligt er det, at der vil opstå de samme smerter. Det er i hvert fald min erfaring. Trampoliner som jo er et godt legeredskab, kan også give anledning til en del skader og smerter i ryg og nakke.

Vi ser jævnligt børn, der er har problemer med at holde på vandet, eller ofte har mange større eller mindre "uheld" i løbet af dagen. Årsagerne hertil kan være mange. En af dem kan være spændinger i nedre del af lænd, bækken eller dårlig aktivering af bækkenbundsmuskulatur. Sidstnævnte kan måske stamme helt tilbage fra babystadie, hvor dit barn har sprunget over kravlestadie, kun har kravlet ganske kort tid eller har haft et dårligt kravlemønster. 

Når vi ser børn i klinikken er vores mål ALTID at vores undersøgelse og behandling såvidt muligt er på børnenes præmisser. Det er et spørgsmål om tillid og samarbejde, og det er vi gode til at opnå hos børn og unge mennesker. Derudover er det vigtig for os, at I kommer hjem med gode råd til, hvordan i kan forebygge fremtidige tilfælde af smerter. Eksempelvis gode råd ved brug af iPad, computer og mobiltelefoner. Herudover siddestillinger og hvordan man bærer sin skoletaske bedst muligt.

En konsulation hos os med dit barn vil indebære en snak omkring problemstillingen, en undersøgelse, alt efter barnets alder mere leg og sjov, end fornemmelse af at barnet bliver undersøgt. Vi hopper, står på et ben, løber og kravler alt efter hvilke problemstillinger, der er tale om.

Er der behov for behandling snakker vi om dette. I får gode råd og vejledning med hjem, og ofte en eller to øvelser/korrektioner, som vil hjælpe dit barn til at undgå at smerterne kommer igen efter endt forløb.

Vi glæder os til at se Jer og I er altid velkomne til at ringe og få en snak med os, så vi sammen kan finde ud af om vi kan hjælpe Jer.